8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • A Győr elleni bajnokival indul a szezon – előzetes
    2021. Szeptember 07.

    A Győr elleni bajnokival indul a szezon – előzetes

    Szerdán a Kiss Szilárd Sportcsarnokban rajtol el a K&H Női Kézilabda Liga 2021/22-es idénye. Csapatunk ellenfele a Győri Audi ETO KC lesz. 

    Helyzetkép

    A mögöttünk hagyott közel 50 napos felkészülési időszakot a hétfői napon Danyi Gábor értékelte. Összegzés, eredmények, házi góllövőlista bővebben ITT!

    A Győri Audi ETO KC elleni nyitómérkőzésen ott lehet a keretben Csapó Kincső, aki hétvégén a Vasas SC, valamint a DKKA elleni mérkőzéseket kisebb sérülés miatt kihagyta. A meccskeret csaknem teljes lehet, ugyanis a jobbszélső Puhalák Szidónia kivételével mindenki egészséges. A szerdai összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

    ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS | SIÓFOK KC - GYŐRI AUDI ETO KC

    Danyi Gábor (Siófok KC – vezetőedző): „A világ egyik legjobb csapata ellen lépünk pályára, és az elmúlt évekhez képest ez az összecsapás most más lesz. Nem kérdés, hogy idén a célok merőben eltérőek. Természetesen feltett kézről szó sem lehet, nem fogunk könnyen adni semmit. Nem csak az ETO-nak, senkinek, de az tény, hogy jelen pillanatban más szintet képvisel a két együttes. Magunkkal kell foglalkozni, az általunk eltervezett utunkat kell járni, és koncentrálnunk kell a saját játékunkra. Már nagyon várjuk a rajtot, és bízunk benne, hogy fantasztikus hangulat és telt ház lesz az első bajnokin.”

    Ellenfélmustra

    Ambros Martin megkezdte másodregnálását, a Győri Audi ETO KC játékoskerete pedig jelentősen átalakult. Olyan kulcsemberek távoztak, mint Eduarda AmorinBéatrice Edwige, vagy éppen Amanda Kurtovic, illetve a pályafutását befejező Görbicz Anita. Az érkezők oldalán pedig olyan játékosokat találunk, mint Schatzl NadineHáfra NoémiRyu Eun HeeJelena DespotovicLinn Blohm, valamint Crina Pintea.

    Szerdai ellenfelünk mindössze három felkészülési mérkőzést vívott az előszezonban, és ezeken hibátlan maradt. A HC DAC (43:27) és az Alba Fehérvár (30:23) legyőzése után az igencsak megerősödő RK Krim Mercator (32:27) elleni főpróba is jól sikerült.

    Egymás elleni múlt

    A két csapat szerdán 25. alkalommal mérheti össze tudását a magyar élvonalban. Az örökmérleg roppant egyoldalú, hiszen 1 győzelem mellett 23 vereséget számlálunk. Ellenben az utóbbi években a párharc megannyi remek és közönségszórakoztató összecsapást hozott.

    A két csapat a 2019/20-as szezonban volt egymáshoz a legközelebb. Akkor az őszi mérkőzésen sokáig vezettünk az Audi Arénában, de végül háromgólos vereséget (27:24) szenvedtünk. Tavasszal viszont összejött a régóta várt történelmi siker (34:29), amivel megtörtük a Győri Audi ETO KC hosszan tartó hazai veretlenségi sorozatát. A 2020/21-es szezonban viszont kétszer is nagyarányú vereséget szenvedtünk.