8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Északi veszély „fenyeget” – előzetes
    2020. Január 03.

    Északi veszély „fenyeget” – előzetes

    Vasárnap este a Köbenhavn ellen kezdjük meg az EHF-kupa csoportkörét. Az 1. fordulóban egy kiváló formában lévő, villámgyors kézilabdát játszó dán csapatot fogadunk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

    Helyzetkép

    Erőltetett menetre fel! Csapatunk december 29-én az MTK Budapest ellen zárta az évet, és szerezte meg zsinórban hatodik bajnoki győzelmét. A hosszú válogatott szünet után meglepően komplex és eredményes kézilabdát kaptunk. Immáron az új év első tétmérkőzésén is túl vagyunk, január 2-án a Magyar Kupában harcoltuk ki a továbbjutást. A menetrend a folytatásban is roppant sűrű lesz, hiszen januárban még 7 mérkőzés vár ránk 21 nap leforgása alatt. Hat egymást követő hétvége szól majd az EHF-kupa küzdelmeiről, míg a bajnoki mérkőzések szerdai napokra esnek.

    Tor Odvar Moen továbbra sem számíthat Kjerstin Solas, valamint Andrea Kobetic játékára sem, továbbá kérdéses Silje Solberg szereplése is, aki betegség miatt a Szent István elleni kupapárharcot is kihagyni kényszerült. A mérkőzésre limitált számban még kaphatóak jegyek online. Az összecsapást a Sport TV élőben közvetíti.

    Ellenfélmustra

    Claus Mogensen csapata remek formát mutat annak ellenére, hogy a honi kupában végül nem jött össze számukra az éremszerzés. Az Odense elleni elődöntőt december 28-án 26:25-re bukták el, a bronzmérkőzésen pedig egy nappal később 28:24-re nyert ellenük a Holstebro. A bajnokságban viszont a második helyen állnak az éllovas Esjberg mögött, miközben egy hét meccsből álló győzelmi szériát görgetnek maguk előtt. Legutóbb január 1-én léptek pályára az NFH Nyk ellen, és nyertek 31:30-ra. A csapat leggólerősebb játékosa Mia Rej, de Linn Blohm is képes igen magas góltermésre.

    Mia Rej, a Köbenhavn dán kiválósága

    Visszatekintve egy picit, az EHF-kupa 2. selejtezőkörében a német TuS Metzingen ellen kis híján elvéreztek, miután a párharc első összecsapásán idegenben 30:22-re kikaptak. A visszavágót viszont többek között Mia Rej 10 góljának köszönhetően 34:23-ra megnyerték, így összesítésben 56:53-mal továbbléptek. A 3. selejtezőkörben a francia Nice legyőzése nem jelentett gondot, kettős győzelemmel, 62:46-os összesítéssel léptek a főtáblára. A két selejtezőpárharc során Mia Rej 31 gólt jegyzett, ezek a statisztikák pedig egyértelművé teszik a párharc egyik kulcsát, a dán válogatott kiválóságának a hatástalanítását. Aki a Köbenhavn csapatáról még részletesebben olvasna, az ITT megteheti!

    A főtáblára jutás örömpillanata

    Edzői szemmel

    Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Vasárnap egy nagyon gyors mérkőzést fognak látni. Ez a dán csapat szeret rohanni, így fel kell vennünk a futócipőt. Felkészülten és okosan kell játszanunk. Az elmúlt napokban volt két meccsünk, de most el kell érnünk egy magasabb szintet. Ez az összecsapás jóval magasabb fordulatszámú lesz, mint az MTK, vagy a Szent István elleni volt. Most kellene igazán toppon lennünk. Láttuk őket a bajnokságban és a kupában is játszani, nagyon jó formát mutattak. Kemény csata lesz, de hazai pályán győzelemmel szeretnénk kezdeni.”