8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Fontos a Kuban elleni jó rajt – előzetes
    2021. Január 08.

    Fontos a Kuban elleni jó rajt – előzetes

    Szombaton rajtolnak az EHF European League csoportküzdelmei, az 1. fordulóban az orosz Kuban Krasznodar csapatát fogadjuk. A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti.

    Helyzetkép

    DVSC (35:33) legyőzése után a hétközi Kisvárda (27:19) elleni főpróba is jól sikerült. A két győzelem ellenére csapatunk vezetőedzője, Zovko Zdravko nem teljesen volt elégedett a látottakkal. A Debrecen ellen a támadásban, a Kisvárda ellen pedig a védekezésben mutattunk jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt. Ezt a kettőt kellene most egybegyúrni, illetve vezetőedzőnk szavaival élve, – tovább növelni a játék tempóját. Jó hír, hogy minden játékos harcra kész, így komplett kerettel várjuk a szombati mérkőzést.

    Ellenfélmustra

    A sorsolás után, december elején „ellenfélmustra” rovatunkban részletesen bemutattuk a Kuban Krasznodar csapatát. Szó esett a Trefilov-hatásról, valamint a klub múltjáról és jelenéről egyaránt. Ezáltal, aki részletesebben is szeretné megismerni szombati ellenfelünket, az ITT megteheti!

    Mi történt azóta, milyen formában lévő csapat érkezik Siófokra? A női kézilabda Európa-bajnoksággal párhuzamosan az orosz bajnokság küzdelmei nem álltak le teljesen. A kontinenstorna alatt a Kuban négy bajnokit abszolvált, ez pedig ritmust, és lépéselőnyt jelenthet az orosz klub számára. Denis Sayfulin (?) csapata ráadásul négy nagyarányú, önbizalom növelő győzelmet aratott. Az Alisa Ufa (38:20) és az Izseveszk (38:28) után oda-vissza legyőzték az Adjif (33:25; 18:34) gárdáját. A Kuban mérlege és gólaránya ezzel pozitívba fordult (7 győzelem és 5 vereség, 382:347), az együttes pedig feljött a Zvenyigorod mögé a tabella hatodik helyére. Az Orosz Kupában viszont a Lada Togliatti (36:27) jelentette a végállomást a számukra. Soron következő ellenfelünk viszont 2021-ben még nem játszott tétmérkőzést.

    Hogy fentebb miért került kérdőjel a vezetőedző Denis Sayfulin neve mögé? Erre az origo.hu mai interjúja ad részben választ. A korábban szívműtéten áteső, az orvosai által a kispadtól eltiltott szaktekintély, a klub tiszteletbeli elnöke, Yevgeni Trefilov ugyanis a portálnak adott nyilatkozatában belengette a nagy visszatérés lehetőségét. Így könnyen lehet, hogy holnap az ellentmondást nem tűrő szigoráról elhíresült sikeredző meccsel majd a kispadon a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

    Yevgeni Trefilov (Forrás: whckuban.com)

    A Kuban keretét kivétel nélkül orosz játékosok alkotják, egy tehetséges, de roppant fiatal, és formálódó társaságról beszélünk. Egyetlen egy játékost sem adnak a jelenlegi orosz válogatottba. A csapat sztárja, illetve egyetlen ismertebb játékosa az olimpiai- és világbajnok balátlövő, Victoria Zhilinskayte, akinek az ikertestvére, Yana Zhilinskayte az Alba Fehérvár játékosa volt. Fontos megjegyezni, hogy a Kuban két fiatal, és egyben rutintalan hálóőrrel érkezett Siófokra, miután a csapat elsőszámú kapusa, Victorija Samarskaia nemrégiben sérülést szenvedett.

    Ellenfelünk szerdán Rosztov és Isztambul érintésével indult útnak, és csütörtökön érkezett meg Budapestre, majd pedig Siófokra. A „művelet” majd egy napot vett igénybe, egy éjszakát a török fővárosban töltve. Pénteken Denis Sayfulin és Yevgeni Trefilov átmozgató edzést tartott a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, mely a sorozat követelményeinek megfelelően új borítást kapott a múlt héten.

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Túl vagyunk két bajnokin, szereztünk négy pontot, de a mutatott játékkal nem vagyok maradéktalanul elégedett. Támadásban és védekezésben is láttam jó dolgokat, de a teljesítményünk egyelőre roppant hullámzó. A küzdeni akarással nincs gond, a tempót viszont még nem találtuk meg, gyorsulnunk kell. Kilépni a nemzetközi porondra mindig egy izgalmas feladat, úgy látom, hogy a lányok már nagyon várják ezt a mérkőzést, roppant motiváltak. Az orosz bajnokságot, és az ország kézilabda kultúráját nem kell bemutatni, ahogyan ellenfelünk legendás edzőjét sem. Nehéz mérkőzésre számítok, de hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható a számunkra. Fontos a jó rajt, meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek.”