8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Fordítás és győzelem a DVSC ellen
    2020. December 30.

    Fordítás és győzelem a DVSC ellen

    A K&H női kézilabda liga 20. fordulójának szerdai mérkőzésén ötgólos hátrányból álltunk fel, a DVSC elleni győzelemmel zártuk a 2020-as évet. 

    1. félidő: Hiába működött jól és hatékonyan a támadójátékunk, védekezésben egyszerűen nem találtuk a fogást ellenfelünkön. Bordás Réka, illetve Vámos Petra vezérletével a Debrecen ötgólos előnyre tett szert (9:14). Innen sikerült visszakapaszkodnunk, de a szünetben így is kétgólos volt a hátrányunk (17:19).

    2. félidő: A fordulás után sokat változott a játék képe. Sikerült szorosabbra húznunk a védekezésünket, és Szikora Melinda révén jöttek a fontos védések. Vámos Petra játékával azonban így sem tudtunk mit kezdeni, a fiatal irányító tizenhárom góljával végig mérkőzésben tartotta a Debrecent. Többszöri egyenlítés (22:22; 25:25, 26:26) után, végül a 44. percben Hársfalvi Júlia góljával sikerült átvennünk a vezetést (27:26). Ellépnünk azonban nem sikerült, így a mérkőzést sem tudtuk lezárni. Tóth Gabriella és Kiss Nikolett nagyon fontos pillanatokban állt a csapat élére, 31:31 után pedig Such Nelli szerzett újra vezetést (32:31). Vámos Petra még egyszer egalizált (32:32), de a találkozót végül Kiss Nikolett nyolcadik gólja, valamint Andrea Kobetic duplája döntötte el (35:33).  

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): ”Az első félidővel semmilyen tekintetben nem lehetünk elégedettek. Görcsösen kézilabdáztunk, rengeteg ziccert rontottunk, a védekezésünk pedig nagyon rossz volt. A második játékrészben a játék minden elemében sikerült javulnunk, és ehhez kellett egy jó kapusteljesítmény Szikora Melindától, valamint Kiss Nikolett és Tóth Gabriella remek játéka. A szünet után gyorsabban kézilabdáztunk, jobb volt a helyzetkihasználásunk, és ennek köszönhetően jött össze a fordítás. Egy ilyen szoros mérkőzésen szerzett győzelem sokszor többet ér, mint egy nagyarányú győzelem. Gratulálok a csapatomnak, ma mindenki jól küzdött.”

    Köstner Vilmos (vezetőedző – DVSC): „Támadásban végig kreatívak, és eredményesek tudtunk lenni, a védekezésünkkel azonban elégedetlen vagyok. A második félidőben kijött a két csapat közötti tapasztalatbeli különbség. Összességében azonban nem lehetek elégedetlen, jó úton haladunk, így gratulálok a csapatomnak.”

    Kiss Nikolett (balátlövő – Siófok KC): „Kevés időnk volt együtt készülni a teljes kerettel, ennek ellenére próbáltuk minél gyorsabban felvenni a ritmust. Az ebből adódó nehézségek a félidei eredményen meg is látszottak. A fordulás után sikerült szorosabbra húznunk a beálló körüli védekezést, ami úgy gondolom, hogy kulcsfontosságúnak bizonyult a mai mérkőzésen. Mindemellett örülök, hogy ennyi lehetőséget kaptam, és hogy teherrel a vállamon is jól ment a játék.”