8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Győzelemmel kezdtük a bajnokságot
    2020. Szeptember 05.

    Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

    A K&H női kézilabda liga 1. fordulójának szombat esti mérkőzésén magabiztos győzelmet arattunk az Érd ellen.

    1. félidő: Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést, Paróczy Sára nyitótalálata után zsinórban hatszor vettük be Győrffy Alexandra hálóját, ami után Horváth Roland időt is kért (6:1). Dinah Eckerle jól debütált a gólvonalon, és a védelem is stabilan dolgozott előtte. Walfisch Mercédesz vezérletével aztán zárkózni tudtak a vendégek (8:6).  Ekkor Bent Dahl is időt kért, és jött egy újabb 6:0-s periódus (14:6). Az első játékrész utolsó percei a vendégekről szóltak, Szabó Kitti góljaival közelebb lépett az Érd (14:10).

    2. félidő: A második játékrész eleje Such Nelli góljairól szólt, és Szikora Melinda is kivette a részét az eredmény alakulásából a gólvonalon. A két csapat között a 45. percben volt a legnagyobb a különbség, de mindeközben rengeteg tiszta ziccert rontottunk el (23:14). Ennek ellenére magabiztos győzelmünkhöz kétség sem férhetett, igaz a mutatott játék messze volt a csúcskézilabdától. A mérkőzés MVP-je a nyolc gólig jutó Such Nelli lett, ő alakította ki a végeredményt (30:22).  

    Edzői értékelés

    Bent Dahl (edző – Siófok KC): „Lehet, hogy közhelynek hangzik, de örülök a két pontnak. Ellenfelünk jól kézilabdázott, megnehezítette a dolgunkat. Nem voltunk elég élesek, ennél sokkal több kell. Sok lehetőségünk volt a komolyabb gólkülönbség eléréséhez, de nagyon sok tiszta helyzetet hagytunk ki. Jövő héten már lesznek visszatérő játékosaink, és bízok benne, hogy a formánk is javulni fog.”

    Horváth Roland (edző – Érd): „Fiatal csapatom helyenként jól kézilabdázott, sikerült megnehezítenünk a Siófok dolgát. A két csapatnak mások a céljai, reálisan kell nézni a dolgokat. Sose jó kikapni, de összességében nem vagyok elégedetlen. Két nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amiből nagyon sokat tudtunk tanulni.”