8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Győzelemmel zártuk a csoportkört
    2021. Február 20.

    Győzelemmel zártuk a csoportkört

    Egy tét nélküli, végig szoros összecsapással zártuk az EHF European League csoportkörét a francia Fleury Loiret ellen. A hajrájában magunknak tettük nehézzé a párharcot, de kis szerencsével végül itthon tartottuk a pontokat.

    1. félidő: Jól kezdtük a mérkőzést, de 3:1 után fordult a kocka, és előbb egyenlített a Fleury (4:4), majd három góllal el is lépett Christophe Cassan csapata (6:9). A mai napon ezúttal Tóth Gabriella volt a csapat vezére, Simone Böhme és Katarina Jezic pedig a tőlük megszokott gólerős játékkal rukkolt elő, így 10:9-nél újra nálunk volt az előny. Ehhez azonban kellett egy felkeményedő védekezés, és megannyi bravúr Szikora Melinda részéről (13:11). Úgy tűnt, hogy előnnyel mehetünk a szünetre, de az első játékrész hajrája a vendégeké volt. Alexandra Lacrabere és Sarah Bouktit tett róla, hogy egyenlő állásnál menjenek a csapatok az öltözőbe (13:13).

    2. félidő: A fordulás után 16:16-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, ekkor azonban tudtunk váltani, és úgy tűnt, hogy sikerül a mérkőzést is eldönteni (22:17). Ez azonban nem így lett, Christophe Cassan jó érzékkel nyúlt bele a mérkőzésbe, a Fleury pedig visszajött két gólra (23:21). Végül 24:24-es döntetlennel fordultunk a hajrára, melyben gólra gól volt a válasz. A vendégek fordítani nem tudtak, de a mérkőzés utolsó percében meccslabdájuk volt, amit azonban elrontottak. Végül egy kis szerencsével, egy piros lap révén kapott időntúli hétméteressel döntötte el a két pont sorsát a kilencgólos Tóth Gabriella (29:28).

    Összegzés

    A Fleury  leggólerősebb játékosát (Alexandra Lacrabere) sikerült jó védekezéssel két gólon tartanunk. A csoportkört így végül veretlenül zártuk, csakúgy, mint az előző években. A főtábla legeredményesebb SKC játékosa jelenleg Tamara Horacek 36 találattal. A negyeddöntőben az ellenfelünk az orosz HC Astrakhanochka lesz.

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Gratulálok a vendégeknek, akik úgy gondolom, hogy sokkal jobban játszottak ma, mint a két csapat első mérkőzésén. Sok problémával küzdünk, 8-9 játékossal kellett végigjátszani ezt a mérkőzést, ami emeli az értékét ennek a győzelemnek. Ez egy nagy fegyvertény, még úgy is, hogy ez egy tét nélküli mérkőzés volt. Az utolsó támadásnál szerencsénk volt, de ilyen a sport.”

    Christophe Cassan (vezetőedző – Fleury Loiret): „Szeretnék gratulálni a Siófoknak és kiváltképp a kapusuknak, hiszen a mai mérkőzésen ő jelentette a különbséget. Nagyon fontos pillanatokban mutatott be védéseket, amikor közel volt egymáshoz a két csapat. Csalódott vagyok, hogy nem nyertük meg ezt a találkozót, de ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal és a mutatott hozzáállással. Folytatjuk a kemény munkát, hiszen annak mindig megvan az eredménye.”

    Fotók: Németh András