8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Sok éves álmunk vált valóra, átadtuk a Kiss Szilárd Arénát
    2018. Május 03.

    Sok éves álmunk vált valóra, átadtuk a Kiss Szilárd Arénát

    Látványos show műsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás nevelésben résztvevő több száz gyerek és a szurkolók a Kiss Szilárd Arénát. A 1500 fős, multifunkciós sportcsarnok elkészültével régi álom vált valóra.

    Öt hónapnyi emberfeletti, megfeszített munkával, mindössze 5 hónap alatt elkészült a Siófok Kézilabda Club büszkesége, a Kiss Szilárd Aréna, amelynek kapuit látványos showműsor közepette március 29-én, csütörtökön este nyitottuk meg a nagyközönség előtt.
    Néhány éve még az edzéseknek is nehezen találtunk helyet, 2014-ben azonban olyan fejlesztési folyamatba kezdtünk, amelynek eredményeként elkészült a munkacsarnok, átadhattuk a sportszállót, a legkisebbeknek szivacskézilabda csarnok létesült és mostanra elkészült az Aréna is. Ezzel eljutottunk az utunk feléig és hogy sikerül-e az a nagy ugrás, amiről nemcsak álmodunk ,de teszünk is érte, az a jövőben derül ki.
     – Kis lépés a magyar kézilabdának, de nagy lépés Siófoknak, sőt egész Somogynak. Nagyon nem volt az rendjén való, hogy bár felküzdöttük magunkat az NB1-be, de nem tudtuk megtisztelni kiváló játékosainkat, sporttársainkat, ellenfeleinket azzal, hogy méltó körülmények között játszhassák azt, ami sokunk számára több mint játék – fogalmazott az átadó ünnepen Fodor János, Siófok Kézilabda Club ügyvezetője, és hozzátette: a titok nyitja az, hogy csapatot, közösséget építünk, nemcsak egy kézilabda klubot.
    Fodor János az Aréna megépítéséhez nyújtott közel 2 milliárd forintos állami támogatás megítéléséért Magyarország kormányának és Orbán Viktor miniszterelnöknek mondott köszönetet és kiemelte Witzmann Mihály országgyűlési képviselő segítségét is abban, hogy felavathattuk a kézilabda siófoki szentélyét. Az ügyvezető a szurkolókat méltatva azt hangsúlyozta: edzőt és játékosokat is lehet cserélni, egy valamit azonban nem, a szurkolótábort. Az edzőknek és a játékosoknak azt  köszönte meg, hogy hittek a jövőben.
    A megnyitó ünnepségen Sárfalvi Péter, utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár örömtelinek nevezte, hogy a sportfejlesztések okán az elmúlt években gyakran kaptak meghívást a klubtól Siófokra. – Mindig nagyszerű érzés valami újat átadni, ami tehetséges emberek további fejlődését segíti és sok ember szórakozását szolgálja. Régi tartozást törlesztettünk, hiszen tarthatatlan volt, hogy Siófok nem rendelkezett sportcsarnokkal ezért a kézilabdacsapat is nehéz körülmények között volt kénytelen készülni. Látva az elkészült létesítményt bátran mondhatom, hogy a Siófok KC lányai lenyűgöző körülmények között készülhetnek a viadalokra – mondta köszöntőjében a helyettes államtitkár hozzátéve, hogy a csarnok esélyt és lehetőséget ad a jövő nemzedékének, emellett a Siófokon zajló szabadidős tevékenységek helyszíneként is szolgálhat majd.
    Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, aki a csapat egyik törzsszurkolójának is számít, arról beszélt, hogy 5 év alatt közel 5 milliárd forint értékben gyarapodott a létesítmények terén a siófoki sportélet. A képviselő nemcsak Magyarország, de Európa egyik legkorszerűbb sportcsarnokának nevezte a Kiss Szilárd Arénát és azt is hangsúlyozta, hogy a sikerhez nem elegendő az anyagi támogatás, ahhoz a klub elhivatott és vezetőjére is szükség van. Mint mondta Fodor János személyében olyan embert ismert meg, akinek a profi kézilabda nemcsak a szenvedélye, de életének fontos részévé vált az elmúlt években.

    A névadó Kiss Szilárdot köszöntöttük

    Vastapssal, állva ünnepelték az aréna vendégei Kiss Szilárdot, akit a pályafutását összegző kisfilmmel is köszöntöttünk a ceremónián. Kiss Szilárd a fél évszázados munkássága során szerzett tapasztalatait 2012-óta kamatoztatja a Siófok Kézilabda Clubnál. A róla elnevezett sportcsarnokban úgy fogalmazott: „köszönöm a kézilabdának, hogy mindazt megtehettem, amit megtettem.”

    Gálameccs és látványelemek a megnyitón
    Az arénaavató egyik legszerethetőbb epizódja a Veszprém férfi játékosai és a siófoki lányok vegyes csapatai által játszott gálameccs volt, ahol a barátságos ellenfelek mindent elkövettek azért, hogy a lehető legnagyobb élményt nyújtsák a szurkolóknak. Az örömjátékban láthattunk egészen egyedi figurákat és olyan össznépi kézilabdázást is, amelynek a két vezetőedző, Ljubomir Vranjes és Lars Rasmussen is részese volt, noha a góleredményessége még mindkét trénernek hagy kívánnivalót maga után.
    A megnyitón emellett a közönség látványos show elemekkel tarkított műsor részese lehetett olyan fellépőkkel , mint a Hooligans Endy-je, Wolf Kati, Kállay Saunders András vagy Király Viktor.
    A közönségünk egyúttal megismerkedhetett a klub új kabala figurájával, a hópárduccal, aki mostantól a mérkőzéseink részeseként időről-időre része lesz a csapatnak.