8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Újabb bajnoki siker
    2020. Szeptember 15.

    Újabb bajnoki siker

    A K&H női kézilabda liga 4. fordulójának kedd esti összecsapásán magabiztos győzelmet arattunk a négy kulcsjátékosát is nélkülöző Alba Fehérvár KC ellen.

    Négy kulcsjátékosát Triscsuk Krisztinát, Szarka Adriennt, Temes Bernadettet, és Bardi Fruzsinát sem nevezte a mérkőzésre az Alba Fehérvár. Camille Aoustin ihletett formában kezdett, és az első öt percben kisebbfajta show-t rakott össze (5:2). A két csapat között hamar nagyarányú különbség alakult ki, a támadójátékunkra nem lehetett panasz (13:5). Ellenben a védekezésünkben akadtak rések, és a félidő végére nyolcgólos hátrányából faragni tudott Deli Rita fiatal csapata (20:14).

    A második játékrészben mindössze hat gólt engedtünk ellenfelünknek. A 39. percben átléptük a tízgólos különbséget, Szikora Melinda pedig 50 százalékos védéshatékonysággal adta át a gólvonalat. Camille Aoustin 7 gólig jutott, a mérkőzés MVP-je pedig a remekül irányító, és gólerősen játszó Nerea Pena lett. Több játékosunk is hibátlan lövőstatisztikával zárt – Simone Böhme (5/5), Kiss Nikolett (4/4), Andrea Kobetic (3/3), Tomori Zsuzsanna (3/3) – a húsz gólnál is nagyobb különbséget hozó mérkőzésen (42:20).  

    Edzői szemmel

    Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Az egyik célunk az volt, hogy ne kapjunk húsz gólnál többet, és ez így is történt. Úgy érzem, hogy ismételten léptünk egyet előre, nagyobb tempóban tudtunk kézilabdázni. Pici szomorúságra ad okot, hogy ez volt zsinórban a harmadik mérkőzésünk, amikor az ellenfél egyébként érthető okokból a kulcsjátékosait pihenteti. Szeretném megjegyezni, hogy nem az Alba Fehérvárral szemben vannak negatív érzéseim. A lebonyolítási rendszer rákényszeríti arra a csapatokat, hogy mindenki azokra a mérkőzésekre koncentráljon, ami igazán fontos a számára. Ez ad egyfajta vegyes érzést, és másfajta megközelítést. Köszönöm a mérkőzést a Fehérvárnak.”

    Deli Rita (vezetőedző – Alba Fehérvár KC): „Az első félidőben lőtt 14 gól dicsérendő. Kreatívan játszottunk, jól kidolgozott helyzeteket vállaltunk el, és több pozícióból is veszélyesek tudtunk lenni egy nagyon komoly védőfallal szemben. A védekezésünk sajnos csak tíz perc után keményedett fel. A második játékrész a támadójátékunk hatékonyságán múlott, sok rossz megoldást választottunk. Hiányoztak a jó ütemű visszazárások, ami által sok lerohanásgólra adtunk lehetőséget.”