8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • A csoportkör utolsó felvonása - előzetes
    2021. Február 19.

    A csoportkör utolsó felvonása - előzetes

    Szombaton a francia Fleury Loiret ellen zárjuk az EHF European League csoportkörét. A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti.

    Helyzetkép

    Az 5. fordulóban a HC Kuban otthonában aratott győzelemmel eldőlt, hogy megnyertük az EHF European League ’D’ jelű csoportját. A másik továbbjutóról a hétvégi HC Dunarea Braila – HC Kuban összecsapás dönt majd, a pont nélkül álló Fleury Loiret pedig biztosan a kvartett utolsó helyén zár. Így a szombati játéknap egy tét nélküli mérkőzést tartogat csapatunk számára.

    Visszatért a válogatott összetartásról Szikora Melinda és Tomori Zsuzsanna, viszont ahogyan a szerdai Magyar Kupa mérkőzés alkalmával, úgy most sem lesz ott a keretben Andrea Kobetic, valamint Gnonsiane Niombla. Utóbbi a HC Kuban elleni összecsapáson szenvedett kisebb sérülést.

    Ellenfélmustra

    A Fleury minden sorozatot figyelembe véve zsinórban tizenegy vereséget számlál. Ebből kettő a pályán kívül megállapított 10:0-s eredmény az EHF European League csoportkörében, a HC Kuban ellen. Szombati ellenfelünknek azonban voltak bíztató vereségei az elmúlt hetekben. A Paris 92 (25:23) és a Besancon (32:31) is csak a hajrában tudott nyerni ellenük. A Brest Bretagne (41:23) viszont átgázolt rajtuk. Legutóbb pedig múlt héten a HC Dunarea Braila (25:31) bizonyult jobbnak.

    A Fleury elleni idegenbeli mérkőzésünk összefoglalója ITT!

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Egy ilyen tét nélküli mérkőzésnek mindig érdekes a lélektana, de a mi célunk nem lehet más, mint veretlenül zárni a csoportkört. Kisebb sérülések és megbetegedések miatt a meccskeret csak holnap válik véglegessé.”

    Fotók: Nicolas Devaux