8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • A Vác ellen folytatjuk – előzetes
    2020. Október 16.

    A Vác ellen folytatjuk – előzetes

    A K&H női kézilabda liga 10. fordulójában a Váci NKSE csapatát fogadjuk. A mérkőzés szombaton, 16 órai kezdettel kerül megrendezésre a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

    Helyzetkép

    A válogatott szünet utáni újrakezdés nem sikerült jól, szerdán az MTK Budapest otthonában szenvedtünk 33:31-es vereséget, szombaton pedig a Váci NKSE ellen folytatjuk. A klubvezetés a minap úgy határozott, hogy visszahívja szombathelyi kölcsönjátékából Wald Kírát, valamint Csapó Kincsőt, fiatal tehetségeink a felnőtt csapat keretéhez csatlakoztak. Kilencedik bajnoki mérkőzésünket az M4 Sport Plusz élőben közvetíti.

    ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

    Ellenfélmustra

    Az átigazolási piacon nem volt túlságosan aktív a Vác, mely a kapuvédő Barbara Arenhart kivételével megtartotta kulcsembereit, így a csapat gerincét is. A világbajnok kapuvédő helyére érkezett Debrecenből Triffa Ágnes, valamint egyelőre jó igazolásnak bizonyul beálló poszton Szabó Laura. Ahogyan tavaly, úgy most idén is Kácsor Gréta (34 gól) a váciak leggólerősebb játékosa, őt követi Sanja Radosavljevic (26), mögötte pedig sűrű a mezőny, négyen is húsz gól felett járnak. Kuczora Csenge egyelőre adós a gólokkal, Aron Andrea pedig friss igazolás. Olyannyira, hogy a Kispestről érkező irányító szerdán a Győr ellen debütált.

    Az első fordulóban az FTC (32:19), valamint legutóbb a Győr (43:19) elleni találkozót leszámítva mindegyik mérkőzésén partiban volt ellenfelével a Vác. Ezt leszámítva csak a Mosonmagyaróvár (28:27) elleni bajnokit vesztették el egyetlen egy góllal. Szilágyi Zoltán csapata magabiztosan győzte le az MTK (31:22), valamint az Érd (33:20) együttesét, és szoros mérkőzésen múlta felül az Alba Fehérvár (30:27), illetve a Kisvárda (28:26) csapatát. 

    Érkezők: Triffa Ágnes (kapus – DVSC), Grosch Vivien (jobbszélső – DKKA), Aron Andrea (irányító – Kispest), Bárdi Noémi (balátlövő – Dunakanyar), Szabó Laura (beálló – Érd).

    Távozók: Barbara Arenhart (kapus – Buducnost), Hadfi Gréta (kapus – FTC, kölcsönből vissza), Kovács Noémi (jobbszélső – Vasas), Szabó Kitti (irányító – Érd), Paróczy Sára (beálló – Érd), Mészáros Rea (befejezte pályafutását).

    Egymás elleni múlt

    A Váci NKSE annak a négy csapatnak az egyike (Győr, FTC és Érd), akik ellen negatív bajnoki örökmérleggel bírunk. A mostani lesz a két klub 26. élvonalbeli összecsapása, az eddigi mérleg pedig 8 győzelem, 1 döntetlen és 16 vereség a szempontunkból nézve. Idegenben 3 győzelem mellett 10 vereségünk van, míg hazai környezetben 5 győzelem és 1 döntetlen mellett 6 vereséget számlálunk.

    A két csapat múltjában alig találunk olyan mérkőzést, mely valamelyik fél egyértelmű, és nagyarányú győzelmét hozta volna. A találkozók többsége kettő-három góllal dőlt el, és megannyi izgalmat hozott. Kivétel ez alól például a 2018-as EHF-kupa párharc, melyet kettős győzelemmel, 67:48-as összesítéssel zártunk. Tavaly a bajnokság beszüntetése révén csak egyszer találkoztunk, akkor idegenben 31:27-re nyertünk.