8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Szerdán az SZKKA-t fogadjuk - előzetes
    2021. Március 02.

    Szerdán az SZKKA-t fogadjuk - előzetes

    A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában a Szombathelyi KKA csapatát fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A szerda esti összecsapást klubunk hivatalos youtube-csatornáján élőben közvetítjük.

    Helyzetkép

    Az FTC-Rail Cargo Hungaria (20:38) elleni vereség után a Szombathelyi KKA ellen javíthatunk hétközi bajnokin. Csapó Kincső újra Zdravko Zovko rendelkezésére áll, azonban Szikora MelindaTomori ZsuzsannaAndrea Kobetic és Gnonsiane Niombla továbbra is csak a lelátóról figyelheti a társakat. A holnapi meccskeretben minden bizonnyal ismételten helyet kap Krasznai JúliaMistina Fanni és Bakacsi Lilla. A hivatalos névsor azonban majd csak a mérkőzés előtt válik véglegessé.

    Idén Katarina Jezic az első játékos, aki minden sorozatot figyelembe véve átlépte a 100 gólos határt. Az utóbbi hetek gólerős játékának eredményeként pedig Tamara Horacek feljött a házi góllövőlista második helyére.  

    Ellenfélmustra

    Marosán György együttese nincsen jó formában, az SZKKA legutóbbi hét bajnokiját egyaránt elvesztette. Legutóbb az Érd (27:29) vitte el a győztesnek járó pontokat, a Magyar Kupában pedig a DKKA (27:29) jelentette a végállomást. Szerdai ellenfelünk bajnoki mérlege 2 győzelem és 12 vereség, mely jelen helyzetben a tabella utolsó előtti helyére jó. A bajnokságban legutóbb november 7-én tudtak nyerni, pont az ellen a DKKA (28:26) ellen, akitől a kupában viszont pár hete kikaptak. Érdekesség, hogy míg csapatunk az elmúlt két hónapban 14 tétmérkőzést abszolvált, addig az SZKKA mindössze 8 mérkőzést játszott, és tíz napja erre az összecsapásra készülhet.

    A csapat legeredményesebb játékosa Gorilska Liliia (84 gól, amiből 31 hétméteres), őt követi Marija Agbaba (44), Horváth Petra (42), illetve Biljana Bandelier (39.).

    Egymás elleni múlt

    A Szombathelyi KKA második szezonját tölti a magyar élvonalban. A tavalyi kacska szezonban azon kevés párharc egyike volt ez, melynek oda és visszavágóját is le tudtuk játszani. Az idei kiírásban is találkoztunk már egyszer, a 2. fordulóban eredményében megismételtük a tavalyi 36:26-os idegenbeli sikert. A mostani lesz tehát a két klub 4. találkozója az NB I-ben. Tavaly hazai pályán 40:21-re nyertünk, idegenben pedig a már fentebb említett 36:26-os végeredmény született.

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Minden mérkőzés és minden megszerzett, vagy éppen elveszített pont nagy jelentőséggel bír, ugyanis jelen állás szerint öt csapat is versenyben van a dobogó legalsó fokáért. A Ferencváros elleni hétvégi mérkőzés a múltat képezi. Rengeteg problémával küzdünk, de ez nem lehet kifogás, ki kell mondani, hogy bizonyos dolgok nem úgy sikerültek, ahogyan azt elterveztük. A történteket az öltözőben átbeszéltük, viszont hiba lenne ezeknél leragadni. Rá kell fordulni a szezon utolsó szakaszára. Minden sorozat fontos a számunkra, szeretnénk a hajrából a lehető legtöbbet kihozni.”