8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Bajnoki rajt hazai pályán – előzetes
    2020. Szeptember 04.

    Bajnoki rajt hazai pályán – előzetes

    Ez a pillanat is elérkezett, csapatunk 182 nap után vívhat újra tétmérkőzést. A K&H női kézilabda liga 2020/21-es kiírásának 1. fordulójában az Érd látogat a Kiss Szilárd Sportcsarnokba. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

    Helyzetkép

    Zsinórban a tizenkettedik szezonunkat kezdjük meg az élvonalban, az Érd elleni lesz klubunk történetének 290. NB I-es összecsapása. A Podravka Vegeta elleni főpróba remekül sikerült, ám létszámban azóta sem történt különösebb, pozitív változás. Kiss Nikolett játékára újra számíthat Bent Dahl, viszont Laura van der HeijdenMazák-Németh CsillaSimone BöhmeAndrea Kobetic, valamint az MKC ellen térdsérülést szenvedő, a csütörtöki nap folyamán, sikeres térműtéten áteső Tóth Gabriella biztosan lemarad a szezonnyitó összecsapásról. Részletes felkészülési összegzőért KATT!

    Felkészülés - Házi góllövőlista

    ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

    FONTOS SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

    Ellenfélmustra

    ​Az utóbbi évtized egyik meghatározóbb magyar klubja teljes egészében átalakult, a 2020/21-es szezonban új alapokra fektették az érdi kézilabda jelenét és működtetését. Tíz év után immáron nem Szabó Edina irányítja az együttest. Utódja a Siófok KC korábbi edzője, a tavaly még a Békéscsabát irányító Horváth Roland lett, akinek nincsen könnyű dolga, hiszen gyakorlatilag a nulláról kellett megkezdenie a csapatépítést júliusban. A játékoskeret szint teljes egészében átalakult, 15 távozó mellett 12 érkezőt jelentett be a klub. A mezőnyben egyelőre nehéz elhelyezni az érdi csapatot, mely a bennmaradást tűzte ki célul maga elé. A felkészülési mérkőzések eredményeire nehéz alapozni, a Győr elleni szezonnyitó mérkőzés, az ott elszenvedett 35:17-es vereség viszont már iránymutatónak számít. 

    Érkezők (12): Kopecz Barbara (balátlövő – Békéscsaba), Walfisch Mercédesz (balátlövő – Alba Fehérvár), Mód Noémi (irányító – Kispest), Fekete Bozsana (balszélső – MTK Budapest), Győrffy Alexandra (kapus – Eszterházy), Szabó Kitti (irányító – Vác), Horváth Dóra (beálló – MTK Budapest), Mézes Laura (jobbszélső – Békéscsaba), Györkös Rebeka (kapus – Köfém SC), Sztankovics Réka (beálló – Alba Fehérvár, kölcsön), Zsiborás Luca (beálló – FTC, kölcsön), Paróczky Sára (beálló – Vác, kölcsön).

    Távozók (15): Janurik Kinga (kapus – FTC), Kisfaludy Anett (beálló – FTC), Tóth Gabriella (irányító – Siófok KC), Termány Rita (balátlövő – Kisvárda), Alexandra do Nascimanto (jobbszélső – Bourg de Péage Drome), Jelena Lavko (jobbátlövő – Baia Mare), Schatzl Natalie (balszélső – DKKA), Szabó Laura (beálló – Vác), Katarina Krpez Slezak (jobbszélső – Rosztov), Jovana Kovacsevics (balátlövő – Baia Mare), Kiss Nikolett (jobbátlövő – Siófok KC), Gávai Szonja (balszélső – ?), Marketa Jerabkova (balátlövő – Thüringer), Julie Foggea (kapus – Rapid Bukarest), Bízik Réka (balszélső – Dunaszerdahely).

    Egymás elleni múlt

    A két csapat múltjából megannyi szoros összecsapást, emlékezetes mérkőzést, csalódást jelentő vereséget, vagy éppen extázist okozó győzelmet lehetne felsorakoztatni. Az Érd azon négy, jelenleg is élvonalbeli klub egyike, aki ellen a mérlegünk negatív. A mostani lesz a két csapat 27. bajnoki megmérettetése, és az eddigi örökmérleg a szempontunkból nézve 9 győzelem, 0 döntetlen és 17 vereség. Hazai pályán viszont 7 győzelem mellett számlálunk 6 vereséget, miközben az idegenbeli mérleg 2 győzelem és 11 vereség. A 2019/20-as szezon során a tavaszi visszavágó elmaradt, ősszel viszont nagyarányú, csalódást keltő vereséget szenvedtünk az Érd Arénában. Ideje az összképen javítani!

    Edzői szemmel

    ​Bent Dahl (edző – Siófok KC): „Megtekintettük a Győr elleni szezonnyitó mérkőzésüket, és egy harcos, fiatal csapatot láttunk. Az új edző hozta magával azt a mentalitást, és szemléletmódot, amit Békéscsabán is láthattunk tőle. Ellenünk is lelkesen fognak játszani, de nekünk csakis önmagunkra kell koncentrálni. Stabil alapokat, egy erőteljes védekezést, és gyors kézilabdát várok. Továbbra is sok a hiányzónk, így hasonló létszámban leszünk, mint a Podravka ellen. Nagyon vártuk már, hogy újra tétmérkőzést játszhassunk, szeretnénk maradéktalanul kiszolgálni a szurkolóinkat.”

    Szikora Melinda (kapus – Siófok KC): „Az érdi csapat jelentősen átalakult, a személyükben gyakorlatilag egy új csapatot kapott a bajnokság. Nem tudjuk, hogy hol tartanak, ahogyan azt sem, hogy pontosan milyen játékerőt képviselnek. Látatlanban nehéz őket elhelyezni a mezőnyben, de nekünk csak saját magunkra, és a játékunkra kell koncentrálni."