8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Célkeresztben a tizedik bajnoki győzelem - előzetes
    2021. Január 12.

    Célkeresztben a tizedik bajnoki győzelem - előzetes

    A K&H női kézilabda liga 18. fordulójában az újonc Boglári Akadémia-SZISE csapatát fogadjuk szerda este.

    Helyzetkép

    DVSC (35:33), valamint a múlt heti Kisvárda (27:19) elleni győzelem után, a hétvégén a HC Kuban (28:28) elleni EHF European League rajt nem úgy sikerült, ahogyan azt előzetesen elgondoltuk. Orosz csoportellenfelünk pontot szerzett a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, de úgy is fogalmazhatunk, hogy a mérkőzés egészét nézve a döntetlen ránk nézve volt hízelgő. A szóban forgó mérkőzések rávilágítottak formálódó csapatunk hibáira és hiányosságaira, melyet Zdravko Zovko és a szakmai stáb igyekszik folyamatosan orvosolni. A szerdai összecsapás csupán a hét első felvonását képezi, csapatunk ugyanis szombaton Franciaországba repül, hogy aztán vasárnap abszolválja a Fleury Loiret Handball elleni nemzetközi kupamérkőzést. A mondhatni szokványos, kisebb sérülésektől eltekintve mindenki egészséges, és játékra kész állapotban várja a szerdai bajnokit, melyet klubunk hivatalos youtube-csatornája élőben közvetít.

    Ellenfélmustra

    Ifj. Kiss Szilárd együttese eddig mindössze hét bajnokit abszolvált, abból is hatot még szeptemberben, húsz nap leforgása alatt. Ezt követően viszont a koronavírus többször is közbeszólt. Egyetlen egyszer sem tudtak pályára lépni, ugyanis hol náluk, hol pedig az ellenfeleknél volt pozitív teszteredmény, ami egyben kötelező karantént is jelentett. Az ellenünk elvesztett bajnoki után már csak szeptember 24-én léptek pályára, igaz akkor tízgólos győzelmet arattak az Alba Fehérvár (34:24) ellen. Az újabb tétmérkőzésre egészen múlt szombatig kellett várni, ami azt jelenti, hogy a Boglári Akadémia-SZISE 107 napig nem lépett pályára. A DVSC (25:35) elleni újrakezdés viszont tízgólos vereséggel zárult. Ennek tükrében nehéz bármiféle formáról beszélni.

    A mezőnyben eddig a boglári csapat játszotta le a legkevesebb bajnokit, az eddigi mérlegük 2 győzelem és 5 vereség. A legeredményesebb játékosuk a 7 meccsen 38 gólt jegyző irányító, Farkas Johanna. Őt követi a sorban Kajdon Blanka (26), valamint Koronczai Petra (21).

    Egymás elleni múlt

    Mivel a jelenlegi formáció, tehát a Boglári Akadémia-SZISE a 2020/21-es szezont megelőzően jött létre, így a két klubnak egészen 2020. szeptember 18-ig nem volt egymás elleni múltja. A párharc történetének első összecsapását tizenhárom gólos különbséggel, magabiztosan nyertük meg.  

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „A téli felkészülés alatt alkalmunk volt egy közös edzésre, és annak zárásaként kétkapus játékra. A boglári fiatalok jó benyomást keltettek. Sokat futnak, és próbálják végig nyomás alatt tartani az ellenfelet. Ilyen mérkőzésekre van most szükség. Lehet, hogy közhely, de minden mérkőzés nagyon fontos. Pontokat kell szereznünk, és ki kell javítanunk azokat a hibákat, melyek az elmúlt hetekben előjöttek. Bízom benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre tudunk fejlődni, és egyre komplexebb, összeszokottabb csapat képét keltjük. A tempóval továbbra sem vagyok elégedett, egy mérkőzés hatvan percből áll, és nem pedig két jó periódusból.”