8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Döntetlennel kezdtük a csoportkört
    2021. Január 09.

    Döntetlennel kezdtük a csoportkört

    Az EHF European League csoportkörének 1. fordulójában hátrányból felállva mentettünk pontot az orosz Kuban Krasznodar vendéglátójaként.

    1. félidő: A Kuban nagyon határozott, agresszív védekezéssel rukkolt elő, hozták azt, amit a klasszikus orosz kézilabda iskolától megszokhattunk (0:2). Trefilov csapata nagyon szépen zárta le a széleket, így a játék és a lövősáv a kapuval szembe koncentrálódott. Támadásban és védekezésben sem találtuk a ritmust, a játékvezetők pedig engedték az olykor túlzottan keménynek tűnő játékot. Ellenfelünk higgadtan és türelmesen építette fel a támadásait, de ha kellett, akkor gyorsított a tempón. Ezzel szemben mi körülményesen játszottunk, és rengeteg egyéni megoldást alkalmaztunk. Andrea Kobetic nagy szerepet vállalt abban, hogy a mérkőzés elején ne lépjenek el az oroszok (8:8). Egy 0:3-as sorozattal azonban mégis előnyre tettek szert a vendégek (8:11). Zdravko Zovko időkérése és cseréi azonban jót tettek. Tamara Horacek remekül szállt be a meccsbe, góljainak köszönhetően 15:15-nél utol is értük ellenfelünket. A hajrá percei viszont nem sikerültek jól, így a Kuban háromgólos előnnyel mehetett a szünetre (15:18).

    2. félidő: A fordulás után sokat keményedett a védekezésünk, és Szikora Melinda is elkapta a fonalat a gólvonalon. Ennek ellenére Iana Savinova, Anastasiia Listopad és Diana Golub sok borsot tört az orrunk alá. Végül ellenfelünket a 46. percben értük utol Andrea Kobetic és Tamara Horacek nagyszerű átlövései révén (24:24). A vezetést azonban nem tudtuk átvenni, egy-egy egyenlítő találat után újra és újra a Kuban talált a kapuba. Az 56. percben aztán kétgólosra növelte előnyét a Kuban, még úgy is, hogy egálnál Szikora Melinda büntetőt hárított (26:28). Az utolsó négy percben azonban gólképtelen maradt a vendég együttes. Ebben óriási szerepet játszott a második félidőben bravúrt bravúrra halmozó Szikora Melinda. Végül Tamara Horacek, és Tomori Zsuzsanna gólja kellett ahhoz, hogy itthon tartsunk egy pontot (28:28).

    A mai mérkőzésen Tamara Horacek és Andrea Kobetic is egyaránt 9 gólt lőtt 12 kísérletből, míg Szikora Melinda 18 védést bemutatva 43 százalékos védéshatékonysággal zárt, egy kimondottan rossz első játékrész után.

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Tudtuk, hogy a védekezés lehet a döntő faktor, ennek ellenére nem faultoltunk. Az orosz iskola az egyik legjobb. Tudtuk, hogy mit fognak csinálni, de mégsem voltunk képesek lereagálni. A védekezésbeli problémák mellett hiányzott a kapusteljesítmény, ami viszont már a második félidőben megvolt. A fordulás után sokat keményedett a védekezésünk. Tamara Horacek remekül szállt be a mérkőzésbe, az ő teljesítménye ma kulcsfontosságú volt. A játékvezetés viszont hagyott némi kívánni valót maga mögött. Bízom benne, hogy tudunk fejlődni, és a következő mérkőzéseken már jobbak leszünk.”

    Yevgeni Trefilov (vezetőedző – HC Kuban): „Szereztünk egy pontot, de ezzel egyáltalán nem vagyok elégedett. Ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni, de bizonyos dolgok miatt nem sikerült. Nem vagyok boldog. Szeretnék viszont köszönetet mondani a hazai csapatnak az elmúlt napok fogadtatásáért. Egy nagyon jól felépített klubról beszélünk, remek infrastruktúrával. Sok sikert kívánok nekik a jövőben.”

    Fotók: Németh András