8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Ellenfél a szomszédból – előzetes
    2020. Szeptember 14.

    Ellenfél a szomszédból – előzetes

    A K&H női kézilabda liga 4. fordulójának hétközi mérkőzésén a szomszédból érkező Alba Fehérvár csapatát fogadjuk.

    Helyzetkép

    Zsinórban három győzelemmel kezdtük a 2020/21-es szezont, az Érd elleni rajt után az SZKKA és a DKKA ellen is magabiztos győzelmet arattunk. Legutóbb már a támadójáték, és a helyzetkihasználás is tetszetős volt, de Bent Dahl folyamatos fejlődést vár a csapattól. Andrea Kobetic és Simone Böhme is gólerős játékkal tért vissza sérülését követően. Már a csapattal készül, Laura van der Heijden, kérdéses azonban Gnonsiane Niombla játéka. Francia irányítónk kisebb sérülés miatt került a partvonalon túlra, és a DKKA elleni hétvégi bajnokit ki is hagyta.

    ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

    Ellenfélmustra

    A 2019/20-as szezonban igen mély gödörbe került az Alba Fehérvár, mely mindössze kilenc pontot szorgoskodott össze 18 forduló alatt. Távozott a csapat két legeredményesebb játékosa, Claudine Mendy, illetve Walfisch Mercédesz, a keret pedig jelentősen átalakult. Kilenc távozó mellett hét érkezőt jelentett be a klub, köztük Triscsuk Krisztinát, illetve Bardi Fruzsinát. A kispadon maradhatott pozíciójában Deli Rita, aki az ötödik szezonját kezdte meg a fehérvári csapat vezetőedzőjeként.

    Érkezők (7): Háfra Luca (balszélső – FTC), Triscsuk Krisztina (balátlövő – DKKA), Bardi Fruzsina (beálló – Mosonmagyaróvár), Dányi Bernadett (kapus – Mosonmagyaróvár), Olha Vashchuk (jobbátlövő – Kastamonu), Tea Pijevic (kapus – Metz), Afentaler Sára (jobbátlövő – Győr, kölcsön).

    Távozók (9): Claudine Mendy (balátlövő – Bourg de Peage), Walfisch Mercédesz (balátlövő – Érd), Mistina Kitti (kapus – Békéscsaba), Armelle Attingre (kapus – Buducnost), Sabrina Zazai (balszélső – Mérignac), Györkös Rebeka (kapus – Érd), Pelczéder Orsolya (balszélső – MTK Budapest), Moutsogianni Theodóra (beálló – DKKA), Hudra Enikő (irányító – Pénzügyőr).

    A sikeres bajnoki rajt elmaradt, az MTK Budapest (35:28) meggyőző és gólerős játékkal tartotta a fővárosban a győztesnek járó pontokat. A DKKA (23:21) elleni fejér megyei rangadón viszont jöttek az első pontok, de legutóbb vasárnap csak megszorongatni sikerült a Váci NKSE (27:30) legjobbjait.  

    Egymás elleni múlt

    Egyetlen egy élvonalbeli klubbal sem mérkőztünk meg annyiszor, mint az Alba Fehérvár csapatával. A mostani lesz a két klub 30. egymás elleni NB I-es összecsapása. Az eddigi örökmérleg 17 győzelem, 1 döntetlen és 11 vereség a szempontunkból nézve. Az idegenbeli mérlegünk negatív, viszont hazai környezetben nem sűrűen vesztettünk pontot. A mérleg 15 mérkőzés, 12 győzelem és 3 vereség. A 2019-es naptári esztendőben háromszor is megmérkőztünk. A 2018/19-es szezonban előbb 41:24-re, majd 30:20-ra nyertünk, a 2019/2020-as szezonban viszont csak egyszer találkoztunk, de akkor osztálykülönbség volt a felek között (40:15).

    Edzői szemmel

    Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Egyre élesebbek vagyunk, tényleg azt lehet mondani, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk. A DKKA ellen már kimondottan koncentráltan kézilabdáztunk, és a kapu előtt rendre jó döntéseket hoztunk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a 87 százalékos lövéshatékonyság. Védekezésben viszont úgy érzem, hogy egy kissé magtorpantunk. Sokkal szorosabbra kell fűznünk a falat, több támogatást kell adnunk a kapusainknak. A hatékonyság érdekében a páros kapcsolatoknak jobban kell működnie. Ehhez persze idő kell, a csapatépítés nem megy egyik pillanatról a másikra. Bízom benne, hogy az Alba Fehérvár ellen csapatként tudunk szintet lépni.”

    SIÓFOK KC - GYŐRI AUDI ETO KC JEGYINFÓ