8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. 8600 Siófok Déli út 2. info@skc-sportkomplexum.hu + 36 30 447 9638

Hírek

  • Győzelem és Hársfalvi-show a DKKA ellen
    2020. Szeptember 12.

    Győzelem és Hársfalvi-show a DKKA ellen

    A K&H női kézilabda liga 3. fordulójának szombat esti mérkőzésén magabiztos, és egyben nagyarányú győzelmet arattunk a több kulcsjátékosát is pihentető DKKA ellen.

    1. félidő: Mindkét fél hatalmas lendülettel, és gyors kézilabdával kezdett. Az első öt perc Hársfalvi Júlia remekléséről szólt, jobbszélsőnk rövid idő alatt négyszer vette be Anastasija Babovic hálóját (5:1). A DKKA nem is tudott közelebb lépni, a védekezésük nem működött, és a gólvonalról sem érkeztek a bravúrok. Vágó Attila 13:8-as mérkőzésállásnál kért először időt, de Barján Bianka gólja után egy hétperces gólcsendet produkáltak a vendégek. Ekkor nem csak a védekezésünk volt feszes, de Dinah Eckerle révén is jöttek a védések. Elől pedig gólerős játékot mutatott Andrea Kobetic, Nerea Pena, Kiss Nikolett és Tamara Horacek is (20:12).   

    2. félidő: A DKKA a fordulást követően sem tudott közelebb lépni, a 40. percben Andrea Kobetic találata már egy tízgólos előnyt helyezett fel az eredményjelzőre (26:16). A 45. percben 30:18-as mérkőzésállásnál a vendégek beállója Sanja Dabevska kapta meg harmadik kétperces kiállítását, és vele együtt a piros lapot. Nerea Pena és Andrea Kobetic mellett Tamara Horacek is öt góllal fejezte be az összecsapást, melynek MVP-je a hétgólos Hársfalvi Júlia lett. Az előző két bajnokihoz képest a helyzetkihasználásunk sokat javult, 87 százalékos (!) lövéshatékonysággal zártuk a mérkőzést. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy vendégoldalon nem volt kapusteljesítmény, Anastasija Babovic 23/3-as, míg Wéninger Alexa 19/0-s mutatóval zárt. A végeredményt Such Nelli állította be (39:25).  

    Edzői szemmel

    Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Szeretnék gratulálni ellenfelünknek, tudom, hogy bizonyos okok miatt tartalékosak voltak a mai napon. Valahol ezt meg is értem, de ettől függetlenül jó tempót diktáltak, fiatal játékosaik rengeteget futottak, és valahol erről szól a kézilabda. Bárki is lép pályára, mindig ki kell adni azt, ami benne van. A két pont a legfontosabb, a játék bizonyos elemeiben pedig sikerült javulnunk, de még pontosabbnak kell lennünk a csúcsforma eléréséhez, amire képesek vagyunk.”

    Vágó Attila (vezetőedző – DKKA): „A mai mérkőzésen több kulcsjátékosunkat is pihentettük, remélem, hogy ezt mindenki megérti. Egy nagyon fontos bajnoki összecsapás vár ránk, és nagyon sűrű a versenynaptár. Elégedett vagyok a csapattal, fiatal játékosaink jól szerepeltek. Mindenkinek nagy élmény egy ilyen atmoszférában játszani, az ilyen mérkőzésekből lehet csak igazán tanulni. Remélem azért jó partnerek voltunk.”